Achter het Raam

Achter
het Raam

Thuiswerken in tijden van corona met een psychische kwetsbaarheid

Corona icon 600
Corona & Thuiswerken

In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis. Hoe is het om noodgedwongen thuis te zitten of thuis te werken? Lisa vaart er redelijk wel bij, terwijl Mark de muren langzaam op zich af ziet komen. Wesley maakt zich zorgen over zijn horeca-contract, wordt dit straks nog wel verlengd? Asuerus mist vooral zijn collega’s en Debby lijkt de angst die ze bij aanvang van de corona-uitbraak voelde, goed overwonnen te hebben.

Play Video

Debby

Play Video

Wesley

Play Video

Mark

Play Video

Lisa

Play Video

Asuerus

Zijn we niet allemaal kwetsbaar?

Naast Wesley, Asuerus, Marc, Debby en Lisa deelt ook Monique haar ervaringen met het leven in verplichte quarantaine tijd. “Is juist deze tijd niet bij uitstek het voorbeeld van dat we allemaal kwetsbaar zijn. ik was juist lekker bezig met mijn wereld groter maken, maar ik houd me staande. Er staat geen muur tussen jou en mij.”

Enquête MIND over gevolgen corona

Uit een enquête van MIND onder duizend deelnemers van hun ggz-panel blijkt dat de helft van de ondervraagden nu meer last heeft van bijvoorbeeld angst, depressiviteit, paniek en slecht slapen. Een derde van de respondenten weet niet hoe zij de komende periode moet doorkomen. Een klein deel geeft aan positieve gevolgen te ondervinden: de samenleving komt meer tot rust en ze voelen zich niet meer zo’n uitzondering als veel mensen van slag raken.