Achter het Raam

Achter
het Raam

Thuiswerken in tijden van corona met een psychische kwetsbaarheid

Corona icon 600
Corona & Thuiswerken 2

In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis. Hoe is het om noodgedwongen thuis te zitten of thuis te werken? In aflevering 2 krijgt Wesley uitsluitsel over zijn horeca-contract en is ie helemaal klaar met zijn krantenwijk. Het extreem vroege opstaan en het ontbreken van een goede dagbesteding maakt hem mentaal kwetsbaar. Mark mist de interactie met zijn collega’s en heeft steeds meer moeite om zijn bed uit te komen. Maar dan is er goed nieuws: eindelijk een dagje naar kantoor! Asuerus vindt het lastig om een gezonde leefstijl te combineren met het thuiswerken. Debby mist haar vaste begeleider die door corona niet meer bij haar thuis komt en Lisa vond thuiswerken de eerste weken heel prettig, maar inmiddels is het leuke er wel vanaf. Ze mist haar collega’s en de mogelijkheid om hulp te vragen.

Play Video

Debby

Play Video

Wesley

Play Video

Mark

Play Video

Lisa

Play Video

Asuerus

Corona & Thuiswerken 1

In aflevering 1 van de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis. Hoe is het om noodgedwongen thuis te zitten of thuis te werken? Lisa vaart er redelijk wel bij, terwijl Mark de muren langzaam op zich af ziet komen. Wesley maakt zich zorgen over zijn horeca-contract, wordt dit straks nog wel verlengd? Asuerus mist vooral zijn collega’s en Debby lijkt de angst die ze bij aanvang van de corona-uitbraak voelde, goed overwonnen te hebben.

Enquête MIND over gevolgen corona

Uit een enquête van MIND onder duizend deelnemers van hun ggz-panel blijkt dat de helft van de ondervraagden nu meer last heeft van bijvoorbeeld angst, depressiviteit, paniek en slecht slapen. Een derde van de respondenten weet niet hoe zij de komende periode moet doorkomen. Een klein deel geeft aan positieve gevolgen te ondervinden: de samenleving komt meer tot rust en ze voelen zich niet meer zo’n uitzondering als veel mensen van slag raken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on print