

voor mentale gezondheid
Menu
E-learning voor werknemers, werkgevers en andere belangstellenden over psychische aandoeningen. Vanuit de visie dat openheid over psychische aandoeningen bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van werknemers. Met theorie, praktische tips en herkenbare casussen.
TRAINING
Evidence based training voor mensen met een psychische aandoening gericht op empowerment en het verminderen van zelfstigma. Bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5-3 uur en thuisopdrachten.
TRAINING
Programma van 9 maanden bestaande uit groepstraining en individuele coaching voor vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Doel van het programma is het krijgen van controle over het eigen leven en van perspectief op economische zelfstandigheid
GROEPSTRAINING
Online informatie over het project ‘Kansen op werk’ van de Angst, Dwang en Fobiestichting. Deelnemers aan dit project worden begeleid bij het nemen van de stap naar betaalde arbeid.
ONLINE INFORMATIE
Gestructureerde dialoog voor hulpverleners, cliënten en familieleden over de invloed van stigmatiserend gedrag op het herstel van de cliënt. Samen Sterk zonder Stigma ondersteunt de voorbereiding van deze dag in de betreffende zorginstelling en is aanwezig met een aantal ervaringsdeskundigen en een gespreksleider.
DIALOOG
Jaarlijks evenement waarbij geld wordt ingezameld voor initiatieven die de psychische gezondheid van jongeren bevorderen. Honderden deelnemers staan maximaal zes uur op een paal in het water om aandacht te vragen voor een aspect van psychische gezondheid(szorg) dat hen persoonlijk raakt.
EVENEMENT
Bijeenkomst (1 dagdeel) voor werkgevers en werkzoekenden over mogelijkheden in de huidige arbeidsmarkt. Deelnemers worden geïnspireerd om met een frisse blik te kijken naar de werving van personeel. Tevens krijgen werkgevers en werkzoekenden de gelegenheid met elkaar in contact te komen.
BIJEENKOMST
Nog aan te maken contact!
NOG AAN TE MAKEN
Heb je te maken met somberheid of depressie, zelf of in je omgeving? Er zijn dingen die je kunt doen om jezelf of anderen te helpen om hiermee om te gaan. Maar wat kun je doen en wat moet je juist niet doen? Hoe herken je depressie bij anderen? En waar kun je terecht voor hulp? MIND en de Depressievereniging ontwikkelden een drietal kaarten met tips.
MET INFORMATIE EN TIPS
Een onderzoek naar ervaren werkvermogen van werkenden met psychische klachten en de kans om te blijven werken, en rol hierin van ervaren steun op de werkvloer en werkaanpassingen op het werk.
INFOGRAPHIC / ONDERZOEK
De webinars van UWV helpen u bij het zoeken naar werk, solliciteren of netwerken. Een webinar is een online cursus waarbij u via chat direct uw vragen kunt stellen.
WEBINARS VAN UWV
Adviezen, tips en hulpmiddelen voor het vinden van een baan. En leer meer over bijvoorbeeld vacatures zoeken, cv maken, sollicitatiebrieven schrijven, netwerken en sollicitatiegesprekken voorbereiden.
TIPS
IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is dé methode om mensen met een ernstige psychische aandoening die graag willen werken,
te helpen bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan.
METHODE
Jij wilt psychische gezondheid op jouw werk bespreekbaar maken, voor iedereen. Misschien omdat je er zelf ervaring mee hebt of omdat je het simpelweg een belangrijk onderwerp vindt. Het oprichten van een netwerk kan je hierbij helpen. Dit handboek helpt je middels zes fasen door het proces van het oprichten van een netwerk heen.
HANDBOEK VOOR
MEDEWERKERSNETWERKEN
In het project ‘Mensen Met Mogelijkheden’ (MMM) hebben tientallen professionals uit 21 beroepsgroepen die betrokken zijn bij de begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een psychische kwetsbaarheid hun participatiedromen en de wegen naar verwezenlijking daarvan met elkaar gedeeld.
INSPIRATIEBOEK
Infographic die werkenden en werkzoekenden helpt te beslissen over eventuele openheid over psychische problematiek. Wanneer geef je geen openheid, wanneer wel, en hoe dan?
INFOGRAPHIC
Website met informatie over de mogelijkheid om, met behoud van uitkering, parttime te ondernemen binnen een sociale coöperatie.
WEBSITE
Online kennisbibliotheek voor werkgevers, werknemers, zelfstandigen en professionals. Biedt handvatten om in gesprek te gaan over noodzakelijke stappen om aan het werk te blijven of te komen met een chronisch verminderde belastbaarheid.
KENNISBIBLIOTHEEK
Document dat patiënten en hulpverleners helpt om tijdens de intake en behandeling aandacht te hebben voor de rol van arbeid in de psychische problematiek. Document bestaat uit vragenlijsten, achtergrondinformatie en verwijzingen naar andere websites/instanties.
DOCUMENT
Overzicht van divers aanbod van kennis en praktische ondersteuning t.a.v. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor beleidmakers en beslissers, professionals en experts en werknemers en werkzoekenden.
WEBSITE
M.B.T.
MENSEN MET AFSTAND
TOT DE ARBEIDSMARKT
Website over schulden en schuldhulpverlening. Tips, informatie en verwijzingen voor professionals en cliënten in maatschappelijke opvang en beschermd wonen.
WEBSITE
Online beslishulp voor werkenden en werkzoekenden over het al dan niet open zijn over psychische problematiek tijdens een sollicitatie of in de werkomgeving. Wanneer is dat wel en wanneer niet verstandig en hoe kun je het beste open zijn?
WEBSITE
Online overzicht van onderzoekscijfers m.b.t. psychische kwetsbaarheid en stigmatisering.
WEBSITE
ONDERZOEKCIJFERS
Online hulpmiddel voor het vinden van +/- 300 cliënten- en familieorganisaties in heel Nederland, zowel landelijk als regionaal. Zoeken kan met behulp van een kaart, op plaatsnaam of op thema.
WEBSITE
Website met informatie en tips voor mensen met psychische klachten die een baan zoeken of zich binnen hun huidige baan verder willen ontwikkelen.
WEBSITE
Voor mentale gezondheid