Arrow zwart

Veerkracht & Werkgeluk

Verhalen deze maand #9

VEERKRACHT
Tips voor werknemers
om mentaal gezond te blijven

Thuiswerkklachten worden vaak weggewimpeld. Wat moet je als werknemer nu doen om mentaal fit en veerkrachtig te blijven? Lees een overzicht aan tips, onderzoeken en mooie initiatieven om het vol te blijven houden.

Werkgeluk
Tips voor werkgevers
om op afstand goed leiding te geven

Het is nu meer dan ooit aan werkgevers en leidinggevenden om hun teams toch bij elkaar te houden en per werknemer te kijken wat hij of zij nodig heeft om zowel fysiek als mentaal aan het werk te kunnen blijven. Maar hoe doe je dat?

ACHTER
HET RAAM 4
Mark, Wesley, Asuerus, Debby en Lisa
5 VIDEOPORTRETTEN

In deze gloednieuwe aflevering van Achter het Raam kijken Mark, Wesley, Debby, Asuerus en Lisa terug op het afgelopen roerige jaar. Wat nemen ze mee naar 2021 en wat kunnen ze missen als kiespijn?

Veerkracht & Werkgeluk

In deze editie van Sterk door Werk tips en tricks voor mentale veerkracht op de werkvloer

Met het vaccin in aantocht, krijgen we zicht op het eind van de duistere en grillige corona-tunnel en groeit het verlangen naar ‘het oude normaal’. Toch zitten we zo voor kerst nog dik in de 2e golf, willen de coronacijfers maar niet snel genoeg dalen en waarschuwt het RIVM dat het nog wel eens een jaar kan duren voordat we echt van corona af zijn. 

Dat betekent dat werk voorlopig ook nog niet teruggaat naar hoe het voor corona was, hetgeen een zware wissel op onze mentale veerkracht blijkt te trekken. RTL Nieuws berichtte begin december dat wie verplicht op het werk moet zijn, zoals bouwvakkers en winkelmedewerkers meer stress en minder plezier ervaren. Voor de overgrote meerderheid van ons is thuiswerken het decreet en zoomen, teamen en skypen we ons suf en ook dat blijkt niet in onze koude kleren te gaan zitten.

Tips en Tricks

Werk is een ongelooflijk belangrijke factor met betrekking tot mentale gezondheid. We werken over het algemeen graag en hebben collegiale voeding nodig. In deze nieuwe editie van Sterk door Werk stellen we ons de vraag wat al dat thuiswerken met onze mentale gezondheid doet? Wat kunnen we doen om mentaal veerkrachtig te blijven en welke rol kan de werkgever op zich nemen om werknemers nu zo veel mogelijk te ondersteunen? In twee pagina’s vind je een bonte verzameling tips en onderzoeksresultaten voor werknemers en werkgevers om mee te nemen naar 2021.

Achter het Raam

Verder zien we in een nieuwe aflevering van Achter het Raam hoe het met Mark, Wesley, Debby, Asuerus en Lisa gaat. Ze kijken terug op een bevlogen jaar en kijken vooruit naar hun werkende leven in 2021. Zijn er nog positieve ervaringen uit de afgelopen maanden die ze mee gaan nemen? Bekijk het in aflevering 4 van Achter het Raam.

Ga voor eerdere edities naar

Voor de losse artikelen naar

Voor de video’s naar

Sterk door Werk

Sterk door Werk is een platform voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met de weg naar werk en/of behoud van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hierbij valt te denken aan werkzoekenden/werknemers met een psychische kwetsbaarheid, werkgevers en professionals die mensen met psychische kwetsbaarheid ondersteunen.
Sterk door Werk is een kennisportal waar onderzoeken, kennis, praktische informatie, tips en tools over toeleiding naar werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid te vinden is, maar daarnaast vooral ook een plek waar de kracht van werk letterlijk in verhalen zichtbaar wordt. 

Door te focussen op het talent van iemand, is werk vrijwel voor iedereen haalbaar. Sterk door Werk laat zien dat werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid heel goed mogelijk is en herstelbevorderend kan werken. 

Dit doen wij door persoonlijke verhalen in beeld te brengen. Inspirerende verhalen van werkgevers die mensen met psychische kwetsbaarheden aannemen, van professionals die zich voor (re)integratie en behoud van werk voor mensen met psychische aandoeningen inzetten en natuurlijk verhalen van mensen met psychische problemen die vertellen wat het hebben van werk voor hen betekent. Iedere maand verschijnt op deze pagina een nieuwe editie met gloednieuwe, actuele artikelen en films over de ervaringen van werkgevers, professionals en mensen met een psychische kwetsbaarheid in relatie tot werk. Met deze verhalen komen thema’s aan bod als (zelf)stigma, bespreekbaarheid op de werkvloer, het voorkomen van uitval, werken ten tijde van corona en vele andere relevante onderwerpen.

Kijk voor meer informatie over Sterk door Werk op over ons.

Sterk door Werk is een initiatief van het convenant Samen werken aan wat werkt!. Het convenant is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse GGZ, UWV, Cedris, Divosa, Mensen met Mogelijkheden, MIND, Valente, Stichting Samen Sterk zonder Stigma, de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en werkgeversvereniging AWVN.
Klik hier voor meer informatie over het convenant en de aangesloten partijen.

Elke maand uitgelicht

Alle convenant-partijen zetten zich vanuit hun eigen perspectief in om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk te begeleiden of aan het werk te houden. Hierover publiceren ze regelmatig artikelen. Elke maand brengen we deze voor het voetlicht.

Kennis Portal

voor drie doelgroepen

Sterk door Werk bestaat uit een kennisportal waarop alle kennis, onderzoeken, praktische informatie, tips en tools van alle aangesloten convenant-partners vrij toegankelijk is voor werkgevers, professionals (binnen de sector werk en inkomen en zorg) en voor werkzoekenden / werkenden met een psychische kwetsbaarheid.

Corona 
& Werk

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. De pandemie heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven en werk van vrijwel iedereen.
Ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die willen werken of aan het werk willen blijven, hun werkgevers en de professionals is de impact groot. Voor meer feiten en achtergrondinformatie over werk tijdens de coronacrisis.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief van Sterk door Werk