SAMEN

WERKEN

de kracht van inclusief werkgeven

Werkgever Koskamp & Werkgever Rabobank aan het woord

Werkgever Koskamp
Theo Kamps
Vestigingsmanager Koskamp
Werkgever Rabobank
Rita Grootendorst
Projectleider Rabo Inclusief
Verhalen deze maand

Deze maand twee ervaringsverhalen van werkgevers die geloven in de kracht van inclusief werkgeven en de meerwaarde van het opnemen van mensen met een psychische kwetsbaarheid binnen de organisatie.

Vestigingsmanager Theo Kamps van familiebedrijf Koskamp, een groothandel in auto-onderdelen, legt uit hoe het gehele bedrijf – van hoog tot laag – een aantal jaar geleden besloot ‘maatschappelijk te gaan ondernemen’. Inmiddels heeft 60 tot 70% van de medewerkers in het filiaal van Theo een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met een psychische kwetsbaarheid. “Een hele interessante manier van ondernemen” en “machtig mooi werk”, vindt Theo. Voor hem is de sleutel tot succes gelijkheid op de werkvloer en samen sterk staan.
Rita Grootendorst van Rabobank is vanaf het eerste uur als projectleider betrokken bij Rabo Inclusief en kan als geen ander aangeven wat de werkvloer bij de bank nodig heeft om werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking duurzaam te maken. Bij Rabo Inclusief kijken ze vooral wat iemand toe kan voegen aan het bedrijf. Het talent van een medewerker is leidend voor de functie. “Als de match tussen talent en functie goed is, voegt iemand waarde toe aan het team”, legt Rita in het interview uit. ‘Growing a better world together’ is het hogere doel van Rabobank.

Verhalen volgende maand

Volgende maand staat de gehele editie in het teken van het coronavirus. Vrijwel alle ambulante zorg is stop gezet. Wat betekent dit voor de begeleiding van mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk of bij behoud van werk? Op welke manier kan een professional in deze tijden mensen toch bijstaan? Wat betekent de coronacrisis voor werkgevers die werknemers met psychische kwetsbaarheden in dienst hebben? Wat doet ‘social distancing’ met je? Structuur en dagritme vallen weg, eenzaamheid en (financiële) onzekerheid, kunnen op de loer liggen. Verschillende medewerkers met een psychsiche kwetsbaarheid die nu noodgedwongen zonder werk thuis zitten of thuiswerken, vertellen wat dat voor hen betekent.

Elke maand uitgelicht

Alle convenant-partijen zetten zich, vanuit hun eigen perspectief in om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk te begeleiden of aan het werk te houden. Hierover publiceren ze regelmatig artikelen. Elke maand brengen we deze voor het voetlicht.

Verhalen Editie #1