de kracht van thuiswerken

Leven en werken in de schaduw van

ACHTER
HET RAAM
Mark, Wesley, Asuerus, Debby en Lisa
5 VIDEOPORTRETTEN
Werkgever Weener XL
Sjoerd van het Erve
Directeur
Professional Twomorrow
Harmen Kasper
IPS-trajectleider
Verhalen deze maand

Deze maand staat de gehele editie in het teken van de gevolgen van de coronacrisis.

Het coronavirus overschaduwt momenteel het leven van eenieder, maar wat doet ‘social distancing’, thuiswerken, het wegvallen van het vertrouwde dagritme en (financiële) onzekerheid met werknemers met een psychische kwetsbaarheid? Wesley, Debby, Mark, Asuerus en Lisa geven in de videoportret-serie Achter het Raam een heel eerlijk inkijkje in hun huidige leven thuis.

Op welke manier kan een professional in deze tijden mensen met een psychische kwetsbaarheid toch bijstaan? Vrijwel alle ambulante zorg is stopgezet. Wat betekent dit voor de begeleiding van mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk of bij behoud van werk? Harmen Kasper, IPS (Individuele Plaatsing en Steun)-trajectbegeleider vertelt hoe hij nu vanaf huis contact blijft houden met ‘zijn mensen’. Voor de coronacrisis bestond het werk van Harmen voor 80% uit face to face contact. Zijn werk begint met vertrouwen. “Vaak zijn het mensen met een psychische aandoening die al jaren niet hebben gewerkt. Dan zijn mensen een beetje onzeker en soms zelfs mensenschuw.” Hoe bouwt hij nu aan de vertrouwensband?

Weener XL uit ‘s-Hertogenboschbedrijf telt meer dan tweeduizend medewerkers, waaronder vele die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of hadden. Directeur Sjoerd van het Erve vertelt wat de gevolgen van de corona-uitbraak zijn voor zijn werknemers en hoe hij daarmee omgaat. Veel en goed contacthouden met de thuiswerkers en de deur openhouden voor mensen die een dagje op kantoor willen werken, is volgens hem belangrijk.

Corona 
& Werk

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. De pandemie heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven en werk van vrijwel iedereen.
Ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die willen werken of aan het werk willen blijven, hun werkgevers en de professionals is de impact groot. Voor meer feiten en achtergrondinformatie over werk tijdens de coronacrisis.

Elke maand uitgelicht

Alle convenant-partijen zetten zich vanuit hun eigen perspectief in om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk te begeleiden of aan het werk te houden. Hierover publiceren ze regelmatig artikelen. Elke maand brengen we deze voor het voetlicht.

Verhalen Editie #2

Verhalen Editie #1

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief van Sterk door Werk