Midden in coronatijd een baan!

Werkgever a.s.r.
Dries van der Jagt
& Paul van Belzen

Dries van der Jagt en Paul van Belzen  van a.s.r. over het aannemen van mensen met een psychische kwetsbaarheid tijdens de coronacrisis

Werkneemster
Rowena van Manen

Rowena van Manen is één van vier nieuwe medewerkers met een psychische kwetsbaarheid die bij a.s.r. midden in de coronacrisis start

Verhalen deze maand

De berichten uit het nieuws over de economische gevolgen van de coronacrisis liegen er niet om. De kranten koppen: ‘Coronapandemie stort wereld in diepste recessie sinds Tweede Wereldoorlog’, ‘Grootste toename werkloosheid sinds 2003’ en ‘Ongekende stijging ww-uitkeringen door corona’.

Voor veel werkzoekenden wordt het moeilijker dan ooit om aan een baan te komen. Zeker voor werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid. Zij hebben vaak al een afstand tot de arbeidsmarkt en het is de vraag of voor hen het vinden van een geschikte baan nog haalbaar is? Als het aan Dries van der Jagt, HR-manager bij verzekeraar a.s.r ligt zeker wel. Volgens hem geldt voor hen hetzelfde als voor reguliere medewerkers: “Zolang er werk is, is er plek voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en dus ook voor medewerkers met een psychische kwetsbaarheid.”
Verzekeraar a.s.r. neemt midden in crisistijd vier mensen met een psychische kwetsbaarheid aan. Dries van der Jagt legt samen met Paul van Belzen, coördinator van de Participatiedesk, in deze editie uit hoe a.s.r. het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verankerd heeft in hun organisatie én hoe het mogelijk is om ook nu mensen met een psychische kwetsbaarheid aan te nemen.

Rowena van Manen is één van die vier nieuwe medewerkers die de afgelopen maanden bij a.s.r. aan de slag is gegaan. Midden in coronatijd krijgt Rowena mondeling de toezegging dat ze een halfjaarcontract zal krijgen, maar dan komt de lockdown en lopen haar werkzaamheden terug. Haar direct leidinggevende laat haar weten dat er waarschijnlijk minder werk voor haar zal zijn. Toch weet de werkgever een manier te vinden waardoor Rowena al haar uren kan behouden. Lees het in het interview met Rowena.

Corona 
& Werk

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. De pandemie heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven en werk van vrijwel iedereen.
Ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die willen werken of aan het werk willen blijven, hun werkgevers en de professionals is de impact groot. Voor meer feiten en achtergrondinformatie over werk tijdens de coronacrisis.

Elke maand uitgelicht

Alle convenant-partijen zetten zich vanuit hun eigen perspectief in om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk te begeleiden of aan het werk te houden. Hierover publiceren ze regelmatig artikelen. Elke maand brengen we deze voor het voetlicht.

Verhalen Editie #4

Verhalen Editie #3

Verhalen Editie #2

Verhalen Editie #1

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief van Sterk door Werk