Video's

Archief

Sterk door Werk

Video's

Onderzoeken, cijfers en feitelijkheden over werk en psychische kwetsbaarheid zijn van groot belang om te zorgen dat meer mensen met een psychische kwetsbaarheid (blijven) werken, maar persoonlijke verhalen over een psychische kwetsbaarheid in relatie tot werk zijn van net zo’n groot belang. Want hoe voelt het eigenlijk om in de schoenen te staan van een werknemer/werkzoekende met een psychische kwetsbaarheid, hoe begeleidt een professional mensen op een waardevolle manier naar werk en wat heeft een werkgever nodig om mensen met een psychische kwetsbaarheid aan te nemen of om te zorgen dat medewerkers aan het werk blijven? Het zijn vooral deze ervaringsverhalen die in de video’s aan bod komen, waardoor de thematiek letterlijk een gezicht krijgt.

De Staatssecretarissen aan het Woord

MEI 2020

Play Video

Paul Blokhuis en Tamara van Ark
over mentale gezondheid, werk & corona

In deze film geven de staatssecretarissen Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) hun visie op mentale gezondheid en werk in tijden van corona. Werk is voor sommige mensen weggevallen, anderen werken noodgedwongen vanuit huis. Contact blijven houden met dierbaren en collega’s gaat niet vanzelf en voor velen is de dagstructuur veranderd of weggevallen. Terwijl het hebben van werk juist zo goed is voor de mentale gezondheid. Hoe behouden mensen met psychische klachten in deze tijden hun baan? En blijven er ook nu re-integratie kansen op de arbeidsmarkt?

Achter het Raam

Aflevering #1

APRIL 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis. Hoe is het om noodgedwongen thuis te zitten of thuis te werken? Lisa vaart er redelijk wel bij, terwijl Mark de muren langzaam op zich af ziet komen. Wesley maakt zich zorgen over zijn horeca-contract, wordt dit straks nog wel verlengd? Asuerus mist vooral zijn collega’s en Debby lijkt de angst die ze bij aanvang van de corona-uitbraak voelde, goed overwonnen te hebben.

Play Video

Debby

Play Video

Wesley

Play Video

Mark

Play Video

Lisa

Play Video

Asuerus

Aflevering #2

MEI 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis. In aflevering 2 krijgt Wesley uitsluitsel over zijn horeca-contract en is ie helemaal klaar met zijn krantenwijk. Het extreem vroege opstaan en het ontbreken van een goede dagbesteding maakt hem mentaal kwetsbaar. Mark mist de interactie met zijn collega’s en heeft steeds meer moeite om zijn bed uit te komen. Maar dan is er goed nieuws: eindelijk een dagje naar kantoor! Asuerus vindt het lastig om een gezonde leefstijl te combineren met het thuiswerken. Debby mist haar vaste begeleider die door corona niet meer bij haar thuis komt en Lisa vond thuiswerken de eerste weken heel prettig, maar inmiddels is het leuke er wel vanaf. Ze mist haar collega’s en de mogelijkheid om hulp te vragen.

Play Video

Debby

Play Video

Wesley

Play Video

Mark

Play Video

Lisa

Play Video

Asuerus

Aflevering #3

AUGUSTUS 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis. In aflevering 3 mag Wesley als vrijwilliger beginnen bij de kringloopwinkel RataPlan. Zit er in de toekomst een betaalde baan voor hem in? Mark  focust zich vooral op de positieve kanten van de coronacrisis: eindelijk komt hij toe aan de zo gewenste fietstour door Nederland. Asuerus lukt het niet meer om thuis te werken. Werkgever Rabobank geeft toestemming om naar kantoor te komen. Dat doet hem zichtbaar goed.  Debby heeft heel verdrietig nieuws, dat invloed heeft op haar mentale gezondheid en Lisa neemt ons mee naar haar roots.

Play Video

Debby

Play Video

Wesley

Play Video

Mark

Play Video

Lisa

Play Video

Asuerus

Sterk door Werk openingsfilm

FEBRUARI 2020

Door te focussen op de kracht, het talent van iemand, is werk vrijwel voor iedereen haalbaar. In deze film vertellen werknemers, werkgevers en professionals hoe werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid mogelijk is en herstelbevorderend werkt. 

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief van Sterk door Werk