de kracht van

werk

Yentl In De Kracht Van Betaald Werk

In ‘De kracht van betaald werk’ zien we de 28-jarige Yentl. Zij is een goed voorbeeld van iemand die dankzij het hebben van werk een stuk gelukkiger in het leven staat.

Op haar 18ontwikkelt Yentl een eetstoornis en op haar 21krijgt ze een depressie. Een aantal jaar later volgt de diagnose autisme.

Yentl wil heel graag werken, dat lukt maar niet. De kans op betaald werk heeft ze eigenlijk al volledig opgegeven.

Eind 2016 begint Yentl via UWV een IPS-traject (Individuele Plaatsing en Steun), waarbij mensen met een psychische kwetsbaarheid intensief begeleid worden naar betaald werk. Al snel krijgt ze een werkervaringsplek bij de administratie van U-stal, een fietsendepot in Utrecht. Na drie maanden wordt dit een betaalde plek. Het hebben van betaald werk verandert het leven van Yentl volledig. Ze ziet haar toekomst weer positief in.

Met dit filmpje opende het Kennis & Participatie Festival in 2018. Het Convenant ‘Samenwerken aan wat werk!’ organiseerde dit congres. In dit convenant bundelen  UWV, De Nederlandse ggz, werkgeversvereniging AWVN, MIND, Samen Sterk Zonder Stigma, Mensen met Mogelijkheden, Valente, Cedris, VNG en Divosa de krachten om mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam naar werk te begeleiden. 

Play Video
Play Video
Play Video

Meer lezen over dit onderwerp