Achter het Raam

Achter
het Raam

Thuiswerken in tijden van corona met een psychische kwetsbaarheid

Corona icon 600

Corona & Thuiswerken

In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk tijdens de coronacrisis. Hoe is het om noodgedwongen thuis te werken of helemaal geen werk meer te hebben door de coronamaatregelen?

In de nieuwe aflevering (4 ) blikken WesleyLisaAsuerusMark en Debby terug op een bevlogen jaar. Het thuiswerken wordt door de één als fijn ervaren en door de ander meer als een vloek gezien. Eenzaamheid, stress en onzekerheid liggen bij tijd en wijle  op de loer. Hoe houden ze het mentaal toch goed vol? Wat maakt hen sterker en wat nemen ze mee naar 2021? 

ACHTER HET RAAM DE SERIE

Debby

APRIL - DECEMBER 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam krijgt Debby meer last van haar psychische kwetsbaarheden door de onzekere coronatijd en het gedwongen thuiswerken. Als hondje Boef ook nog komt te overlijden, raakt Debby haar dagstructuur kwijt. Gelukkig denkt haar werkgever met haar mee zodat Debby weer in haar kracht kan komen.

Aflevering #1

Aflevering #2

Aflevering #3

* * * NIEUW * * *

Wesley

APRIL - DECEMBER 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam raakt Wesley zijn horeca-contract kwijt. Hij moet op zoek naar ander werk, krijgt te maken met geldzorgen en mist zijn dagritme. Gelukkig ontbreekt het hem niet aan doorzettingsvermogen. 

Aflevering #1

Aflevering #2

Aflevering #3

* * * NIEUW * * *

Mark

APRIL - DECEMBER 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam zien we dat voor Mark het thuiswerken geen pretje is. Op mindere dagen is zijn bed letterlijk te dichtbij en zijn collega’s van kantoor te ver weg. Maar door creatieve doelen te stellen, weet Mark zich mentaal altijd op de been te houden.

Aflevering #1

Aflevering #2

Aflevering #3

* * * NIEUW * * *

Lisa

APRIL - DECEMBER 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam vaart Lisa in eerste instantie redelijk wel bij het thuiswerken. Maar wanneer de maanden elkaar opvolgen, mist ze het kantoor meer en meer. En de werkzaamheden die bij haar nieuwe functie horen, blijken zich vanuit huis lastig eigen te maken.

 

Aflevering #1

Aflevering #2

Aflevering #3

* * * NIEUW * * *

Asuerus

APRIL - DECEMBER 2020

In de videoportret-serie Achter het Raam mist Asuerus vooral zijn collega’s. Wanneer zijn zoon bij hem in komt wonen, is het thuiswerken door ruimtegebrek niet langer haalbaar. Gelukkig mag hij van werkgever Rabobank op kantoor komen werken. Voor Asuerus is gezond blijven leven de grootste uitdaging in deze lastige tijden. 

Aflevering #1

Aflevering #2

Aflevering #3

* * * NIEUW * * *

AWVN interviewt werkgevers van Mark, Debby & Lisa

Werkgever van Mark

Welk verhaal breng je mee? Dat is voor ImPower een belangrijkere vraag bij het aannemen van mensen dan de vraag naar diploma’s, zegt Arjan te Wierik, mede-oprichter van de sociale onderneming die mensen begeleidt naar de arbeidsmarkt door het inzetten van ervaringsdeskundige peercoaches. ImPower heeft zo’n dertig peer coaches in dienst die om welke reden ook een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hadden en vaak langdurig werkloos zijn geweest.

Werkgever van Debby

RIBW Nijmegen en Rivierenland begeleidt mensen met een psychiatrische aandoening bij wonen, dagbesteding en werk. Soms neemt de organisatie ook zelf werknemers aan met een psychische kwetsbaarheid, zoals communicatiemedewerker Debby. Manager Ester Funneman en programmacoördinator Rik van Tiem merken dat het werken met een collega met een psychische kwetsbaarheid wat meer veerkracht van de organisatie vraagt.

Werkgever van Lisa

Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben geleerd om op tijd aan de bel te trekken als het even niet gaat, terwijl andere medewerkers soms heel lang ‘gewoon’ door proberen te gaan. Sylvia van Drenth, directeur van reïntegratiebedrijf Twomorrow, ziet dat als een voordeel. Tegelijkertijd merkt ze dat mensen met een psychische kwetsbaarheid ‘gewend zijn aan meer spreektijd’. Ze streeft heel bewust naar gelijke behandeling. ‘Anders houden mensen hun stigma.’

DE HAPPER Van mark

Ben jij ook happig op werk?
Download dan de 'happer' van Mark om zo op een speelse
manier er achter te komen wat jij nodig hebt om gelukkig te worden in je werk.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief van Sterk door Werk