Thema Boeken

met ervaringsverhalen, methodieken en kennis

Kennis delen over weg naar werk voor mensen met een psychische klachten

Een belangrijk onderdeel van het convenant Sterk door Werk is communiceren dat werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid heel goed mogelijk is en herstel bevorderend kan werken. Dit doen we door inspirerende verhalen over werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid via dit platform te delen.  Sterk door Werk geeft ook een aantal boeken uit die de missie van het convenant ondersteunt. 

Het convenant Sterk door Werk heeft de volgende boeken uitgegeven:

Boeken-Samen naar werk: ervaringen van clienten en professionals met de Werkgerichte Geïntegreerde Behandelaanpak

Samen naar Werk

ervaringen van cliënten en professionals met de Werkgerichte Geïntegreerde Behandelaanpak

Samen naar Werk is een boek vol ervaringsverhalen van deelnemers die de methodiek Werkgerichte Geïntegreerde Behandelaanpak (WGB) hebben gevolgd. Ook hun behandelaren, arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en re-integratiecoaches komen aan het woord. De Werkgerichte Behandelaanpak is in 2016 gestart als een pilotproject van ggz-instelling Reinier van Arkel en UWV Den Bosch en wordt inmiddels erkend als goed inzetbare methodiek.

Voor meer info klik hier

Meerdere Wegen naar Werk in de Regio

vanuit het perspectief van UWV

Meerdere Wegen naar Werk in de Regio is een bundel regionale ervaringsverhalen uit de verschillende arbeidsmarktregio’s vanuit het perspectief van UWV. In de arbeidsregio’s werken partijen als UWV, gemeenten en zorginstellingen samen om te zorgen dat mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam naar werk worden begeleid. In dit boekje lees je de ervaringen van de UWV-medewerkers over deze samenwerking..

Voor meer info klik hier

Debuutroman Mistig

van Morgan-Mae Bibo

‘Mistig’‘ is de autobiografisch debuutroman van Morgan-Mae Bibo (1997) en heeft als doel het thema mentale gezondheid van jongeren bespreekbaar maken. Morgan-Mae hoopt dat haar roman een handreiking is voor andere jongeren die ook worstelen met mentale problemen, hun ouders en professionals.

Voor meer info klik hier

Meer weten over de boeken die Sterk door Werk uitgeeft?

Of wil je ook verhalen over de kracht van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid bundelen, mail dan naar info@sterkdoorwerk.nl

Kennisbank-Thema-Header-1

Banner met link Kennisbank

KENNISBANK ???

Abonneer op onze nieuwsbrief