MOCO Museum komt met kunst van Robbie Williams over mentale gezondheid

Tentoonstelling Pride and Self-Prejudice

Begin maart 2024 opent Robbie Williams zijn eerste kunsttentoonstelling Pride and Self-Prejudice in het particuliere Moco Museum voor moderne en hedendaagse kunst aan het Museumplein. Door de jaren heen heeft de Britse zanger heel wat kunstwerken gemaakt. Een aantal daarvan komt nu naar Amsterdam. De kunst gaat over zijn ervaring met mentale problemen.

‘Door het maken van kunst kan ik mezelf uitdrukken, iets wat me door de jaren heen enorm heeft geholpen met uitdagingen op mijn pad’, geeft Williams aan. ‘Het is duidelijk dat ik op bepaalde momenten in mijn carrière slecht in mijn vel zat en in die tijden waren kunst en humor belangrijke hulpmiddelen voor mij’, zo valt te lezen in een artikel bij NOS Nieuws.

Stigma rond mentale gezondheid aanpakken

De tentoonstelling sluit goed aan bij de huidige discussies over mentale gezondheid. De zanger neemt de bezoekers van de expositie mee in zijn psyche. Hij hoopt hiermee ‘zelfliefde en acceptatie te bevorderen’, zegt het museum. Met het creatieve kijkje in de geest van Williams pakt het museum het stigma rond mentale gezondheid aan.

De tentoonstelling is te zien tot 8 juli 2024. Ga voor tickets naar:

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share