Hiske Andriessen van SZW over kansen tijdens krappe arbeidsmarkt: maatwerk is oplossing

“Een overtreffende trap van maatwerk is nodig om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus senior beleidsmedewerker Hiske Andriessen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Hiske Andriessen, senior beleidsmedewerker inclusieve arbeidsmarkt bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Fotografie | Annelies van ‘t Hul

“De ingewikkeldheid van het systeem helpt niet mee. We moeten weer uitgaan van mensen en wat zij nodig hebben. Dat is de grote stip op de horizon”, aldus Hiske Andriessen, senior beleidsadviseur inclusieve arbeidsmarkt bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een interview met Hylke van der Wal voor de serie #Kanseninkrapte.

“Om de een of andere reden hebben we bedacht dat iedereen in een ‘hokje’ moet passen. Allemaal uitzonderingen met aparte regels en ondersteuningsmogelijkheden. Het moet simpeler om een verschil te kunnen maken om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen. Dat is de overtreffende trap van maatwerk.” In onderstaande artikel legt Hiske uit hoe zij daarin het verschil wil maken.

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share