Loonkostensubsidie verdient zich dubbel en dwars terug blijkt uit analyse Cedris en Divosa

Uit kosten-batenanalyse (MKBA) van Cedris en Divosa blijkt dat 250 miljoen euro investeren in het naar werk begeleiden van 40.000 mensen maar liefst 400 miljoen euro oplevert.
Infographic maatschappelijke kosten-baten-analyse loonkostensubsidie

Het loont om te investeren in mensen met een arbeidsbeperking, zo blijkt uit een maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) die Cedris en Divosa hebben laten uitvoeren. Door 250 miljoen extra te investeren in het begeleidingsinstrument loonkostensubsidie, kunnen 40.000 mensen met een arbeidsbeperking extra aan de slag. Dat levert positieve resultaten op voor de maatschappij, de economie en de mensen zelf. In geld uitgedrukt levert dat de samenleving 400 miljoen op, fors meer dan de investering. Cedris en Divosa vinden daarom dat het Rijk deze investering moet doen.

Rijk dief van portemonnee

Het onderzoek is uitgevoerd door adviesbureau Berenschot, in opdracht van Cedris en Divosa. Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa: ‘We horen altijd al positieve verhalen over de inzet van loonkostensubsidie, maar we wilden nu goed onderbouwd zien wat de resultaten daadwerkelijk zijn. Die zijn nog positiever dan gedacht. Het is dus echt de investering waard.’ Mohamed El Mokaddem, voorzitter Cedris, vult aan: ‘Er is nu geen enkele reden om niet meer met loonkostensubsidie aan de slag te gaan. Het Rijk is een dief van zijn eigen portemonnee door hier niet meer in te investeren.’

Lees hieronder het hele artikel van Divosa.

Direct naar het rapport:

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share