Jong-ongekend-talent-op weg naar werk op-het-Congres

Jong Ongekend Talent op het congres

Morgan-Mae en Fleur van de online docu-serie Jong Ongekend Talent schoven aan tafel bij dagvoorzitter Pearl Hartgers en sidekick Thomas Pruijsen tijdens het Congres Sterk door Werk op 4 november 2021. Aan de hand van fragmenten uit deze serie bespraken ze hun weg naar werk.

Sinds maart worden de 23-jarigen Morgan-Mae en Fleur voor Jong Ongekend Talent met de camera gevolgd en zien we waar zij tegenaan lopen op hun weg naar een eerste baan. Beiden hebben een psychische kwets­baarheid en dat maakt het veroveren van een plek op de arbeidsmarkt best lastig. 

Bekijk hier het gesprek


Morgan-Mae

Morgan-Mae (23) zal deze zomer haar studie Diermanagement afronden en wil daarna zo snel mogelijk aan het werk. Ze loopt nu stage en ze merkt dat werken goed is voor haar; ze  heeft een reden om op te staan en ze voelt zich beter over zichzelf. Door haar psychische kwetsbaarheden vindt ze alles wat nieuw en onbekend is heel eng en dat zou ze liever vermijden. Maar Morgan-Mae weet ook dat hoe langer ze het uitstelt om een baan te zoeken, hoe moeilijker het voor haar wordt.

Fleur

Fleur (23) heeft door psychische problemen haar middelbare school niet kunnen afronden. Ze ging in therapie en heeft veel tijd doorgebracht in klinieken. Sinds een jaar gaat het beter met haar en heeft ze ruimte om naast haar therapie te starten met vrijwilligerswerk bij het online platform #ikbenOpen. En dat werk doet haar goed! Het helpt in haar herstel en ze ziet het als eerste stap richting een betaalde baan. De komende tijd wil Fleur dan ook haar vrijwilligerswerk uitbreiden.


Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share