Martine kwam na een burn-out met behulp van een werkfit-traject weer aan het werk

Filmportret Martine: Succesvol re-integreren met Werkfit van UWV

Wanneer Martine’s zoon Ian in 2015 op slechts 17-jarige leeftijd onverwachts overlijdt door een ongeluk, stort de wereld van Martine in. Van de één op de andere dag staat haar leven totaal op zijn kop en als reactie daarop stort Martine zich op haar werk. Ze werkt dag en nacht en is daardoor na vijf jaar volledig opgebrand. Wanneer ze psychische klachten krijgt en de paniekaanvallen steeds groter worden, lukt het niet meer om te werken. Ze heeft een burn-out en komt met een uitkering thuis te zitten. Ze trekt zich terug, gaat liever niet naar buiten en wil het liefst geen contact met anderen.

“Ik was eraan toe om wat nuttigs te gaan doen. Op de bank zitten was niet meer zinvol.”

Martine Blinkhof

Werkfit na een burn-out

Na een periode van rust en therapie merkt Martine dat het vele thuiszijn haar niet meer helpt. Ze is eraan toe om weer stappen te zetten en via haar contactpersoon bij UWV ontmoet ze re-integratiecoach Astrid van der Hoogen van BuroBras  en start met een werkfit-traject. Dit houdt in dat Astrid haar begeleidt met het opbouwen van haar belastbaarheid om weer te kunnen werken. Samen werken zij aan Martine’s weg terug naar werk. En met succes!

Balans werk en ontspanning

Sinds kort is Martine begonnen met een werkervaringsplek als sport-instructrice bij een fysiotherapeut. Terugkerend onderwerp van gesprek is of het Martine lukt om een goede balans te vinden en te houden tussen werk en ontspanning.


Docu-serie De Weg naar Werk

Het portret van Martine maakt onderdeel uit van de docu-serie De Weg naar Werk. In deze serie gaan re-integratiecoaches Astrid en Brigitte in opdracht van het Sterk door Werk-project Hoofdzaak } Werk het komende jaar andere professionals (van UWV, gemeente en ggz) en hun cliënten in de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond helpen om de soms moeilijke route naar werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid te verbeteren. Dankzij hun jarenlange werkervaring binnen de wereld van de ggz, zowel aan de zorgkant als op het gebied van re-integratie (IPS) hebben ze de juiste kennis om voor zowel de professional als de cliënt de weg naar werk makkelijker te maken.

In de docu-serie De weg naar Werk volgen we Astrid en Brigitte op de voet om zo in beeld te brengen welke knelpunten zij tegenkomen en wat nodig is om meer baankansen te creëren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.


Contact BuroBras


Ben je geïnteresseerd in de pilot van BuroBras neem dan contact op met: info@burobras.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share