Partner UWV deelt interview met  Chantal die haar weg naar werk vindt met IPS

Chantal spreekt bij haar ggz-behandelteam de wens uit om te werken. Zo komt ze via een IPS-trajectbegeleider van Twomorrow aan een baan bij de Sociale Verzekeringsbank.
Chantal spreekt bij haar ggz-behandelteam de wens uit om te werken. Zo komt ze via een IPS-trajectbegeleider van Twomorrow aan een baan bij de Sociale Verzekeringsbank.

Van misdiagnose naar succesverhaal

In 2009 krijgt Chantal van Kleunen (37) de diagnose borderline met sociale angststoornis. Vanaf het begin twijfelt ze hieraan. Wanneer ze naar Deventer verhuist krijgt ze bij haar eerste intake met het ggz-behandelteam in haar nieuwe woonplaats de vraag of het team onderzoek mag doen naar autisme. “Graag”, antwoordde ze, want ze heeft zelf al het idee dat het autisme kan zijn. En dat bleek ook zo te zijn. De begeleiding ná de diagnose gaat goed: “Ze hielpen me om met mijn autisme om te gaan en vertelden me hoe ik mijn leven zo goed mogelijk daaromheen kon inrichten. Ik mocht gewoon zijn wie ik ben.” En voor Chantal hoort daar haar wens om te werken bij – een baan, zin­geving. Haar behandelteam schakelt collega en IPS-trajectbegeleider Rosalie Hoogland in.

IPS-traject bij Twomorrow

Rosalie is senior trajectbegeleider bij het gespecialiseerde re-integratiebedrijf Twomorrow en begeleidt Chantal succesvol met behulp van IPS naar werk. Chantal heeft nu een vast contract bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). “Ik zit hier echt op mijn plek. Het werk is leuk. Ik ben serviceteammedewerker AOW en beoordeel dus AOW-aanvragen, voer wijzigingen door en beantwoord klantvragen. Het is fijn hoe het team rekening met mij houdt.” 

Lees in het artikel meer over de begeleiding van IPS-begeleider Rosalie en de betrokken houding van werkgever SVB. En hoe het werk Chantal structuur en afleiding gaf na het plotselinge overlijden van haar man in 2022. 

 

Lees hier het hele artikel

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share