Mistig Header

Mistig – roman over mentale gezondheid en suïcidaliteit onder jongeren

Een pageturner over wanhoop en doorgaan

Een autobiografische roman van Morgan-Mae Bibo over en voor jongeren die de mentale worstelingen en de soms fatale gevolgen daarvan, op een luchtige manier beschrijft.

Als Kim wakker wordt met een infuus in haar beide armen en haar handen en voeten vastgebonden aan een bed, duurt het even voordat ze zich realiseert dat ze op een medisch-psychiatrische afdeling van een ziekenhuis ligt. Haar suïcidepoging is mislukt. Na een verblijf van anderhalve dag wordt ze ontslagen en stapt ze opnieuw de wereld in. Wanneer ze terecht kan bij een psycholoog voor therapie en in contact komt met geestverwant Tobias, lijkt het tij zich ten goede te keren. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe.

Mistig is de autobiografische debuutroman van Morgan-Mae Bibo (1997). Ze weet zware thema’s op zeer humorvolle en opvallend luchtige wijze te verwoorden. Morgan-Mae schreef het boek tijdens haar therapie; praten over haar ervaringen, emoties en gedachten lukte haar toen niet. Het schrijven hielp haar. Ze hoopt dat haar boek een handreiking is voor andere jongeren die worstelen met mentale problemen: “Als ik dit verhaal zelf had kunnen lezen als 15-jarige, was mijn leven anders gelopen” Met dit boek opent Morgan-Mae het gesprek over psychische gezondheid en suïcidaliteit.

Mistig boek & e-Book


Auteur: Morgan-Mae Bibo

SKU: 9789083273990

Leverbaar: 05-09-2022

Druk: 1e druk

Productvorm: Zachte kaft

Taal: Nederlands

Uitgever: Sterk door Werk

Aantal pagina’s: 192


Auteur: Morgan-Mae Bibo

SKU: 9789083273907

Leverbaar: 27 sep 2022

Druk: 1e druk

Productvorm: E-book

Taal: Nederlands

Uitgever: Sterk door Werk

Aantal pagina’s: 192Reviews

“Ze neemt je als lezer mee in haar twijfels en onzekerheden, maar ook in haar levensdrang, creativiteit en onopgesmukte eerlijkheid”

C. Titia Veldmann – MIND

“Een autobiografisch verhaal dat opvalt door de authenticiteit en de moed waarmee het geschreven is. Als lezer voel je de beklemming en doorleef je de eenzaamheid van de verteller”

Marjolein Visser, Schrijver van ‘Restmens’

“Het is een heel belangrijk boek omdat je er een doelgroep mee kan bereiken die je normaal niet bereikt”

Floortje Scheepers, Hoogleraar innovatie in de ggz, directeur wetenschap Kenniscentrum Phrenos

“ Wauw, wat een bijzonder verhaal. Ik heb ‘Mistig’ in één ruk uitgelezen. Uiteraard spreekt het onderwerp me als ervaringsdeskundige aan en herken ik verschillende aspecten,  maar het is ook gewoon prachtig opgeschreven. Het is een roman waar je ingezogen wordt. Het neemt je echt mee in het hoofd van iemand met psychische problemen.”

Voormalig schaatster Stefan Groothuis, Sterk door Werk ambassadeur en ervaringsdeskundige

De uitgever

‘Mistig’ is een uitgave van Sterk door Werk in samenwerking met PlanB Media. Sterk door Werk is een samenwerkingsverband tussen De Nederlandse ggz, UWV, Cedris, Divosa, MIND, Valente, de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten, Mensen met Mogelijkheden, werkgeversvereniging AWVN en Zorgverzekeraars Nederland.
De missie van Sterk door Werk is een mentaal veerkrachtige inclusieve samenleving waarin mensen met een psychische kwetsbaarheid naar vermogen meedoen. Het hebben van werk kan herstel bevorderend zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Toeleiding en behoud van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is daarom van essentieel belang. Zie ook Sterk door Werk

PlanB Media is het mediabureau dat alle content voor Sterk door Werk ontwikkelt, waaronder de serie Jong Ongekend Talent over jongeren met een psychische kwetsbaarheid. Voor die serie is o.a. Morgan-Mae de afgelopen twee jaar gevolgd; Jong Ongekend Talent

Voor meer informatie: info@sterkdoorwerk.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share