Samen voor de Klant: Traject Van school naar Werk helpt jongeren in Helmond-De Peel 

Niet iedere jongere lukt het om direct vanuit school een baan te vinden. Ook jongeren met een psychische kwetsbaarheid kunnen moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Het traject Van School naar Werk brengt de competenties van jongeren in de arbeidsmarktregio Helmond – De Peel in beeld, en bemiddelt ze naar duurzaam werk. Bij het traject werken 3 participatiecoaches werk, die komen al in beeld als de jongeren nog op school zitten. Samen met stagedocenten gaan ze kijken wie er naar werk kan worden bemiddeld.

Vroeger kwamen veel van deze leerlingen in de Wajong. Ilke de Gouw van werkbedrijf Senzer in Helmond: ‘Dan zorgde UWV voor een tweejarig re-integratietraject. Of ze gingen naar een sociaal ontwikkelbedrijf. Sinds de invoering van de Participatiewet was er niets meer geregeld. Het schrikbeeld was dat jongeren thuis zouden komen te zitten als het ze niet lukte via een stage een baan te vinden. Of als ze zo’n baan niet konden houden.’

‘Onze dienstverlening begint formeel pas bij 18 jaar’, zegt De Gouw, ‘maar we willen voorkomen dat jongeren al eerder op de bank komen te zitten. Door vroegtijdig aan te sluiten hoeven ze later geen beroep op een uitkering te doen.’ Daarom startte Senzer het project Van School naar Werk. Lees hieronder het hele artikel en praktische informatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share