Jong-ongekend-talent-op weg naar werk-aflevering-4

Video-serie Jong Ongekend Talent, aflevering 4

In de serie Jong Ongekend Talent, op weg naar werk volgen we jongeren in hun eerste stappen naar betaald werk. De overgang van onderwijs naar het werkende volwassen leven is een hele belangrijke. Voor jongeren met een psychische kwetsbaarheid kan het veroveren van een passende baan ingewikkeld zijn. Uit cijfers blijkt dat de arbeidsmarkt niet altijd klaar is voor kwetsbare jongeren en dat ligt meestal niet aan hun talenten en de wil om te werken.
In Jong Ongekend Talent zien we in verschillende afleveringen hoe jongeren het komende half jaar op zoek gaan naar hun plek op de arbeidsmarkt en hiermee hun leven opbouwen.

Aflevering 4

We volgen Morgan-Mae en Fleur inmiddels een jaar lang op hun weg naar een betaalde baan. Beide zetten in deze 4e aflevering serieuze stappen richting werk.

Nu Morgan-Mae haar studie Diermanagement heeft afgerond, heeft ze tijd om eigen plannen uit te werken. Eén van die plannen is voorlichting geven over mentale gezondheid aan studenten omdat ze dat zelf tijdens haar studie heeft gemist. Dit doet ze met haar therapeut Herma Betten. Haar ervaring beroepsmatig inzetten, zou ze graag vaker doen. Verder mag Morgan op sollicitatiegesprek komen, maar dat loopt minder goed af. Gelukkig heeft Morgan ook nog het schrijven van haar boek waar ze zich op kan concentreren.

Fleur heeft een verdrietige tijd achter de rug. Haar oma is onverwachts overleden. Dat valt haar zwaar want oma heeft altijd een belangrijke rol in haar gespeeld. Na het overlijden zet Fleur haar vrijwilligerswerkzaamheden voor #Ik ben Open en Levvel tijdelijk op een laag pitje. Maar gelukkig merkt ze al na een paar weken dat ze weer zin heeft om te werken. En er komt zelfs sneller dan verwacht een vacature op haar pad. Al snel krijgt Fleur goed nieuws en levert haar allereerste sollicitatiebrief gelijk een eerste gesprek op. Weten hoe dit afloopt kijkt aflevering 4 van Jong Ongekend Talent.


Morgan-Mae

Morgan-Mae (23) zal deze zomer haar studie Diermanagement afronden en wil daarna zo snel mogelijk aan het werk. Ze loopt nu stage en ze merkt dat werken goed is voor haar; ze  heeft een reden om op te staan en ze voelt zich beter over zichzelf. Door haar psychische kwetsbaarheden vindt ze alles wat nieuw en onbekend is heel eng en dat zou ze liever vermijden. Maar Morgan-Mae weet ook dat hoe langer ze het uitstelt om een baan te zoeken, hoe moeilijker het voor haar wordt.

Fleur

Fleur (23) heeft door psychische problemen haar middelbare school niet kunnen afronden. Ze ging in therapie en heeft veel tijd doorgebracht in klinieken. Sinds een jaar gaat het beter met haar en heeft ze ruimte om naast haar therapie te starten met vrijwilligerswerk bij het online platform #ikbenOpen. En dat werk doet haar goed! Het helpt in haar herstel en ze ziet het als eerste stap richting een betaalde baan. De komende tijd wil Fleur dan ook haar vrijwilligerswerk uitbreiden.


Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share