De weg naar werk, nieuwe docuserie aflevering 1

Docu-serie De Weg naar Werk deel 1

“Aan het eind van de pilot moet de weg structureel zijn en wij overbodig”

Brigitte Lange – BuroBras

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is de weg naar werk vaak moeilijk en complex. Bevlogen re-integratiecoaches Brigitte Lange en Astrid van der Hoogen van BuroBras kennen de wereld van de ggz, maar ook de wereld van arbeidsbemiddeling en dat maakt hen een waardevolle schakel in het proces om mensen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen in de stappen naar werk.

Komend jaar gaan Astrid en Brigitte in opdracht van het Sterk door Werk-project Hoofdzaak } Werk andere professionals (van UWV, gemeente en ggz) en hun cliënten in de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond helpen om de soms moeilijke route naar werk te verbeteren. Dankzij hun jarenlange werkervaring binnen de wereld van de ggz, zowel aan de zorgkant als op het gebied van re-integratie (IPS) hebben ze de juiste kennis om voor zowel de professional als de cliënt de weg naar werk makkelijker te maken.

In de docu-serie De Weg naar Werk volgen we Astrid en Brigitte op de voet om zo in beeld te brengen welke knelpunten zij tegenkomen en wat nodig is om meer baankansen te creëren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.


De Weg naar Werk

– Aflevering 1 –

“Hierdoor zullen meer mensen passend werk vinden, dat is goed voor hen en voor de maatschappij”

Raymond Weijers – BuurtzorgT

In deze eerste aflevering vieren Brigitte en Astrid de voortgang van een pilot die ze het afgelopen jaar in opdracht van het project Hoofdzaak } Werk in arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond hebben uitgevoerd. En dat is goed nieuws want deze pilot had onder andere als uitkomst dat er een groot verborgen potentieel is aan mensen met een psychische kwetsbaarheid dat niet werkt, maar wel kan en wil werken. Met de doorstart van de pilot van het project Hoofdzaak } Werk kunnen Brigitte en Astrid ook het komend jaar hun werk vervolgen en professionals van UWV, gemeente en ggz helpen om de weg naar werk voor hun cliënten met een psychische kwetsbaarheid, makkelijker te maken. En dus gaat Brigitte langs bij ggz-professional Raymond Weijers van BuurtzorgT om samen aan de slag te gaan. Astrid en Brigitte delen hun specifieke kennis niet alleen met de professionals in deze arbeidsmarktregio, ook cliënten begeleiden zij op hun weg naar duurzaam werk. In deze aflevering gaan we mee met Astrid die op het strand van IJmuiden heeft afgesproken met Martine Blinkhof. Zij heeft een uitkering van UWV en Astrid begeleidt Martine nu bijna een jaar met een werkfit-traject.

Wil je het verhaal van Martine los bekijken of ter inspiratie gebruiken binnen de samenwerking in jouw arbeidsmarktregio? klik dan hier.

Brigitte Lange en Astrid van der Hoogen


Contact BuroBras


Ben je geïnteresseerd in de pilot van BuroBras neem dan contact op met: info@burobras.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share