Partner Divosa over onderzoek Prudon waaruit blijkt dat wachten op zorg de kans op een baan verkleint

Uit onderzoek van Roger Prudon blijkt dat hoe langer mensen moeten wachten op geestelijke gezondheidszorg hoe kleiner de kans op een baan wordt. Divosa komt in dit artikel met een eigen toelichting.
Cropped shot of an unrecognisable woman sitting with her psychologist during a consultation
Wachten op zorg verkleint de kans op een baan. Getty Images

Elke maand dat iemand moet wachten op gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg, maakt de kans werk te vinden kleiner, aldus Roger Prudon, econometrist. Zijn onderzoek werd afgelopen woensdag in economenvakblad ESB gepubliceerd. In een artikel van het NRC stelt Prudon dat mensen die lang hebben moeten wachten zelfs jaren na de behandeling moeilijker aan een baan komen. En dat kost de samenleving veel geld.

Wat vindt Divosa?

Door multidisciplinair en domeinoverstijgend samen te werken wordt deze groep mensen met een psychische kwetsbaarheid niet direct ‘doorgestuurd naar wachtlijsten’, waardoor zij veel sneller en effectiever direct kunnen worden doorverwezen naar de juiste hulpverlener(s) en verder kunnen worden geholpen. Dit zorgt voor minder ‘verstopping’ van het traject en een efficiëntere hulpverlening. Lees hieronder het hele artikel van Divosa.

Abonneer op onze nieuwsbrief
Total
0
Share